De driehoek, stabiele en ruime gevoelens

Via beweging (yoga) niet alleen een stabieler gevoelsleven ontwikkelen maar ook meer ruimte en openheid en zelfs een verbinding naar buiten, met de medemensen. In het Sanskriet heet deze houding, trikonasana en betekent letterlijk ‘driehoekshouding’.

De oefening bevat drie aandachtspunten die je van bij het begin tot op het einde bewaart. Ten eerste een stabiel bekken (stabiliteit betekent niet dat je het bekken blokkeert), vervolgens een actief midden ter hoogte van het middenrif of net onder de ribbenboog en als derde aandachtspunt heb je de ontspanning bij de hals, de nek en de ganse schoudergordel.
Bekijk de video en onderzoek de beweging, blijf heel praktisch en heel aandachtig zonder een speciaal gevoel na te streven. Beweeg vanuit een klaarheid en vorm de bewegingen bij het uitademen, de ogen blijven geopend. Onderzoek na de oefening wat er zich langzaam ontwikkelt in het gevoelsleven of in het gemoed.

De driehoek kan je helpen bij neerslachtigheid. Hoe kan je vanuit een gevoel van ingesloten en zelfs uitgestoten zijn meer een openheid ervaren en terug een aansluiting vinden tot de omgeving en de medemensen.

Website by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x