Voordracht

Psychische gezondheid en yoga

Harmonische bewegingen ter ondersteuning bij depressie, vermoeidheid, burn-out en neerslachtigheid

Welke elementen kunnen ervoor zorgen dat je in een uitputting, neerslachtigheid of depressieve neigingen terecht komt. We kunnen ook enkele typische kenmerken van de tijdsgeest beschrijven om een beter inzicht te krijgen welke uitwerking deze heeft of kan hebben. Welke typische kenmerken heeft een depressieve of neerslachtige houding, welk typische wezenskenmerken heeft een neerslachtige houding, welke uitstraling bezit deze.

Waar we echter vooral aandacht willen aan besteden zijn de mogelijkheden die eenieder heeft om in een versterking te komen. Uitputting, neerslachtigheid, weinig energie is natuurlijk allesbehalve een fijne ervaring. Toch zijn er hier zeker mogelijkheden om in een versterking te komen en bovenal, er zijn zeker enkele zaken die je zelf kan doen om langzaam in een opbouw te komen.

We bekijken de rol van het bewustzijn of de ziel in deze versterking. De ziel kan je in drie aspecten, de zogenaamde driegeleding, indelen. Vanuit deze driedeling in denken, voelen en willen krijgen we meer klaarheid om, ondanks deze neerslachtigheid en gebrek aan energie, nieuwe gewaarwordingen te ontwikkelen die enerzijds een bevrijdende en een versterkende werking hebben.

Hier kunnen we ook even de yoga erbij nemen en bekijken welke mogelijkheden er vanuit deze harmonische bewegingen zijn om een versterking te ontwikkelen. We kunnen ook enkele kleine lichamelijke en mentale oefeningen bespreken en zelf uitvoeren om eerste ervaringen te verzamelen.

Zaterdag 1 april 2023 om 14h30.
Graag ten laatste een week vooraf inschrijven.
Voordracht kost: € 15,-
Je kan ter plaatse betalen of het gewenste bedrag overschrijven op rekeningnr.: BE62 0682 1415 0361
Meer inlichtingen en info: Philippe Gits, Tel.: 0473 41 68 41, mail info@yogaschool.be

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x