Voordracht

Mentale gezondheid 

Het bewust overwinnen van psychische belastingen

De voordracht bestaat uit twee delen.
Tijdens het eerste deel van de voordracht onderzoeken we de psyche en bespreken we enkele psychische ziektes. Waarom zijn psychische ziektes momenteel sterk in opmars en wat is de relatie tussen de mens en de maatschappij of beter, hoe werkt de omgeving of hoe werkt de cultuur op het bewustzijn van de mens?

Tijdens het tweede deel van deze voordracht bespreken we het bewustzijn. Wat is het bewustzijn en hoe kunnen we zelf het bewustzijn actief inzetten voor een grotere lichamelijke en mentale gezondheid. Hoe kan je een grotere psychische stabiliteit te vinden. We bekijken enkele bewustzijnsoefeningen die je dan ook thuis kan uitvoeren. Er is geen speciale kledij vereist.

Deze voordracht wordt in Eksaarde en in Melle gegeven!

Vrijdagavond 20 oktober van 19h30 tot 21h30
Plaats: School voor Yoga en Esthetiek, Moervaartveer 2 te Eksaarde
Kostprijs: € 15,-
Voor de voordracht in Eksaarde kan je ter plaatse betalen of het gewenste bedrag overschrijven op rekeningnr.: BE62 0682 1415 0361

Vrijdagavond 17 november van 19h30 tot 21h30 (nog onder voorbehoud!)
Plaats: Dwarsligger, Gontrode Heirweg 141, Melle - 
Inschrijven bij mij, betalen bij Dwarsligger. Meer info volgt!

Meer inlichtingen en info: Philippe Gits, Tel.: 0473 41 68 41, mail info@yogaschool.be

Kenmerken van de tijdsgeest

Hoe we er vanuit spiritueel standpunt mee kunnen omgaan

Het minste wat je kan zeggen is dat we nu in heel spannende tijden leven. Velen bemerken dat veel zoniet alles op losse schroeven staat. Zelfs vaststaande feiten waar men al eeuwenlang vanuit ging, blijken nu plots niet meer geldig. Niet zelden ervaren we precies alsof vaststaande waarheden verdraaid zijn of toch totaal omgedraaid worden, wat niet alleen onszelf maar ook anderen in verwarring brengt.

Tijdens deze voordracht bespreken we deze verandering en welke gevolgen dit heeft voor mens en maatschappij. We kijken ook naar de dieperliggende oorzaken, hoe het komt dat er momenteel zo’n grote veranderingen plaatsvinden, vanuit een spirituele visie. Om enigszins wat ‘achter de gordijnen’ te kunnen kijken, gaan we te rade bij de ‘Antroposofie’ en de ‘Yoga uit de reinheid van de ziel’. Deze twee spirituele richtingen geven aanduidingen van wat er zich momenteel in de geesteswereld afspeelt en hoe dit met ons mensen in verbinding staat.

Zo krijgen we inzichten hoe we met deze verwarring kunnen omgaan zodat er een nieuwe warmte en een nieuwe verbinding in ons hart kan opgenomen worden.

Vrijdagavond 15 december van 19h30 tot 21h30
Plaats: School voor Yoga en Esthetiek, Moervaartveer 2 te Eksaarde
Kostprijs: € 15,-
Je kan ter plaatse betalen of het gewenste bedrag overschrijven op rekeningnr.: BE62 0682 1415 0361
Meer inlichtingen en info: Philippe Gits, Tel.: 0473 41 68 41, mail info@yogaschool.be


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x