Yogaschool

Yogaschool

Welkom bij de School voor Yoga en Esthetiek 

Eerst en vooral wens ik te melden dat iedereen bij de yogaschool welkom is, hier wordt bijvoorbeeld geen enkel onderscheid gemaakt tussen wie wel of niet gevaccineerd is.

Bij de lessen, de seminaries en de opleidingen staat het vormen van esthetische oefeningen centraal. Deze kunstzinnige omgang met vele verschillende bewegingen is een vreugdevolle uiteenzetting met het lichaam, met de ademhaling en met concrete, klare inhouden. Deze werkwijze werkt versterkend omdat je zelfstandig, vanuit een mentaal vormende activiteit d.m.v. het lichaam een heel specifieke uitdrukking tot uitstraling brengt.

Uit bovenstaande kan je al besluiten dat het allerbelangrijkste bij alle lessen niet het lichamelijke kunnen of de lenigheid is, maar hoe je met de oefeningen in relatie treedt. Dit betekent dat de waarneming, het actief gebruiken van het bewustzijn - van waaruit je een verbinding maakt tussen de mentale voorstelling van de oefening enerzijds en de omzetting met het fysisch lichaam anderzijds - ons werkveld is waarin we steeds opnieuw actief zijn.

Deze individuele werkwijze zorgt voor heel stabiliserende en versterkende gevoelens en heet ook niet voor niets ‘Het nieuwe yogavoelen’. Zeker tegenwoordig streeft iedereen naar nieuwe, verbindende, stabielere en rustigere gevoelservaringen, fijnere gewaarwordingen, die je in deze tijden van onzekerheid en angst meer zekerheid en meer zelfvertrouwen schenken. Want iedere beweging bezit een heel specifieke betekenis of een heel specifieke inhoud. Hoe beter je de betekenis van de oefening leert kennen en ervaren, hoe meer je ook je sociale capaciteiten ontwikkelt om beter in verbinding met de omgeving te komen. Je ontwikkelt aan de hand van de oefeningen je innerlijke capaciteiten.

Je zou het op het eerste gezicht misschien nog niet zo direct zeggen, maar deze werkwijze - waarbij vertrokken wordt vanuit een ideaal gedachte oefening - werkt onwaarschijnlijk versterkend op de gezondheid. Het lichaam kan hierdoor, tot in de cellen, nieuwe zuurstof en nieuwe krachten opnemen. Je ondersteunt de werking van de immuniteit vanuit het bewustzijn.

Samenvattend kunnen we zeggen dat de opdracht van de yogaschool daarin ligt:

het ontwikkelen van esthetische kunstzinnige oefeningen aan de hand van concrete, klare inhouden leidt tot stabiele, empathische gevoelens en een betere sociale integratie. Het eigen potentieel aanspreken door zelf creatief en scheppend actief te worden vanuit het denken, is een actieve yogaweg die leidt naar een integrale gezondheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrieven voor verdere informatie maar ook om inhoudelijke informatie te ontvangen.


Contacteer Philippe Gits

0473/41 68 41 of info@yogaschool.be

Disclaimer of het verwerpen van verantwoordelijkheid

Bij grotere lichamelijke en psychische problemen dien je zeker en vast een bevoegd persoon te raadplegen. Een dokter, een psychiater, psycholoog, osteopaat of kinesist kan zeker raadzaam zijn bij mentale of lichamelijke problemen. Zeker na een operatie een arts raadplegen of je al mag bewegen en of er beperkingen zijn.
Ik ben een yogaleraar maar ik bied helemaal geen therapie aan!
Yoga is zelfontwikkeling en hier leer je een eigen verantwoordelijkheid op te nemen voor je beslissingen.Contact

Moervaartveer 2 9160 Lokeren (Eksaarde)
info@yogaschool.be
T 0473/41 68 41
WhatsApp


Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x