Yogaschool

Yogaschool

Welkom bij de School voor Yoga en Esthetiek

Beste mensen, 

De yogalessen kunnen vanaf 9 juni 2021 terug opstarten. Omdat het klimaat momenteel nog niet zo is dat er met volle zalen e.d. gewerkt kan worden zal de opstart eerder beperkt zijn. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrieven voor verdere informatie maar ook om inhoudelijke informatie te ontvangen. Ook ben ik van plan om mijn Facebook pagina meer te gebruiken om yogaoefeningen op te posten. We kunnen dan zo in een verbinding blijven.

De yogaoefeningen brengen een ontwikkeling met zich mee op diverse gebieden. Een ontwikkeling kan begonnen worden door meer te bewegen. Zeker en vast is het gunstig om dagelijks of minstens toch regelmatig fysisch in beweging te komen. Hier bij deze lessen wordt er veel bewogen en dit is gunstig. Zeker als tegengewicht bij een zittend beroep.

Wat minder bekend is is dat je een ontwikkeling, een versterking ook kan beginnen vanuit een inhoud, een gedachte, het vormen van een voorstelling of zoals dit in de yoga gezien wordt, vanuit een scheppend denken. Je kan dit ook zien als een ideaal. Je stelt je heel levendig, heel ontspannen een oefening voor en je zet dit naar eigen kunnen om. Dit werkt versterkend en opbouwend op mentaal gebied, zorgt voor gunstige gevoelens en een beter zelfgevoel, maar eigenaardig genoeg zorgt dit ook voor een opbouw van de levenskrachten en versterkt de wilskracht van je persoonlijkheid. Dit is niet van enige lenigheid afhankelijk.

De doelstellingen van de yogaschool liggen in het aanleren van inhouden die met de yoga te maken hebben en die we denkend en voelend ontwikkelen en vormend omzetten. We vormen gelijktijdig een beeld, een voorstelling en van daaruit ontstaan er nieuwe en betere gevoelens, een groter en steviger zelfwaardegevoel en een versterking van je wilskracht.

De yogaoefeningen brengen een ondersteuning op diverse vlakken.

- Lichamelijke ondersteuning bij
Lichamelijke vermoeidheid
Rugproblemen
Hart- en bloedvaten
Ademhalingsproblemen/hyperventilatie
Immuniteitszwakte
Uitputting en vermoeidheid

- Psychisch mentale ondersteuning bij
Burn-out/mentale vermoeidheid
Eenzaamheid door meer vrijheid in het gevoelsleven
Betere mentale concentratie
Psychische en mentale uitputting
Het vinden van nieuwe doelstellingen

- Persoonlijkheidsontwikkeling
Veerkracht, beter omgaan met tegenslagen in het leven
Versterken van de persoonlijkheid, meer zelfvertrouwen
Levenskrachten, ontwikkelen van meer levensenergie
Mentale inzichten, hoe de menselijke verhoudingen in elkaar zitten
Sociale inzichten en betere verbinding met elkaar, hoe verbindingen onder elkaar maken

De inhoud die je denkend voorstelt vormt een interesse en wordt langzaam een doel, zorgt voor een richting, stuurt en stuwt je vooruit om dit om te zetten en wordt dan langzaamaan een ideaal, dat je voelend en willend wenst om te zetten. Dit zorgt zeker en vast voor een versterking.

Voor wie reeds een andere yogarichting kent en prefereert, kan deze methodiek hier helpen om de werkwijze, het doel van de yogarichting beter te leren kennen. Het aanleren van de yoga kan je vergelijken met het aanleren van een nieuw vakgebied of leren kennen van een nieuw landschap. Het heeft zijn tijd nodig om de begrippen, de technieken en de nieuwe ervaringen te denken, aan te voelen en langzaam volgens eigen mogelijkheden zelfstandig om te zetten. Iedereen kan dit volgens eigen kunnen, naar eigen vermogen en eigen inzet ontwikkelen.

Disclaimer of het verwerpen van verantwoordelijkheid

Bij grotere lichamelijke en psychische problemen dien je zeker en vast een bevoegd persoon te raadplegen. Een dokter, een psychiater, psycholoog, osteopaat of kinesist kan zeker raadzaam zijn bij mentale of lichamelijke problemen. Zeker na een operatie een arts raadplegen of je al mag bewegen en of er beperkingen zijn.
Ik ben een yogaleraar maar ik bied helemaal geen therapie aan!
Yoga is zelfontwikkeling en hier leer je een eigen verantwoordelijkheid op te nemen voor je daden.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x