Yoga

Voor de lichamelijke gezondheid is het goed als je dagelijks of toch wekelijks voor een tiental minuten sport. Dit bewegen houdt het lichaam met het zenuwstelsel, de organen - de longen, nieren, hart en lever – gezond. Ook de wervelkolom en de bloedsomloop worden op een gunstige wijze aangesproken. Naast een lichamelijke versterking schenken deze bewegingen een betere mentale sterkte en betere gevoelens met zich mee, je voelt je zelfzekerder.

Dit is natuurlijk ook niet anders bij de yoga. Maar yoga is meer dan enkel fysisch bewegen want yoga is geen sport omdat er bij de yoga ook de waarneming en het bewustzijn deelneemt. We doen dus niet zomaar een oefening om ons goed te voelen. We onderzoeken aan de hand van een beweging een specifieke inhoud en willen deze ook in ervaring brengen. Zo leren we totaal nieuwe inzichten en ervaringen kennen, en brengen deze met onze wilskracht in een specifieke vorm. Deze ritmische werkwijze vanuit een waarneming naar het lichaam zorgt voor een grote mentale versterking maar versterkt ook aanzienlijk het gemoedsleven.

Natuurlijk willen we ons goed voelen, natuurlijk willen we ons zowel met de omgeving als met onszelf beter in verbinding brengen, natuurlijk willen we onze gezondheid versterken. Deze wens is volledig gerechtvaardigd. Maar om de een of andere manier moet dit nu of liever kan dit nu bewuster gebeuren. Er blijkt iets nieuw nodig te zijn om dit tot stand te brengen. Het nieuwe is nu dat we dit bewuster kunnen doen, met een betere waarneming.

Alleen al door het kijken of bewuster observeren van de ademhaling (de vrije ademhaling) en de bewegingen ontstaan nieuwe versterkende gevoelens. Door deze gevoelens kunnen we ons beter en lichter oprichten (innerlijk en uiterlijk) en kunnen we ons gemakkelijker verbinden. Maar niet alleen dat, deze gevoelens brengen naast een grotere stabiliteit een betere (vitale) gezondheid met zich mee.


Website by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x