Voordrachten

Versterken van de levenskrachten

Esthetische bewegingen om meer levenskrachten te ontwikkelen

Momenteel verliezen velen hun krachten. Men is sneller uitgeput, geprikkeld en men ziet het niet meer zitten. Wie kent het gevoel niet om ’s morgens liever in bed te blijven, zeker nu de bladeren vallen en onzekerheden toenemen. Natuurlijk kunnen nog vele andere oorzaken aan de basis liggen.

Er zijn veel mogelijkheden om het energiepeil aan te scherpen zoals extra voedingssupplementen of sportieve activiteiten. Ook yoga kan hier helpen want de vele verschillende bewegingen spreken de energiebanen aan waardoor het lichaam nadien merkelijk lichter voelt en je je meer vanzelf kan oprichten. Dit is een duidelijk teken dat de energieën beter stromen.

Minder bekend zijn de mogelijkheden om deze energieën te versterken aan de hand van het bewustzijn.

Tijdens de voordracht bekijken we, naast een inleiding hoe het komt dat het energiepeil zo zwak is, vooral wat deze etherkrachten zijn en wat we zelf kunnen doen om deze te versterken. We staan even stil bij enkele centrale kenmerken van de vier levenskrachten, etherkrachten of energieën. Deze zijn: warmte-, lucht-, water- en aarde-ether. 

We bekijken tijdens de voordracht vooral hoe we bewuster met de yogaoefeningen kunnen omgaan om vanuit een bewustere bewegingsaanzet deze levenskrachten te versterken.

Het etherische lichaam doordringt overal het fysieke lichaam en moet worden beschouwd als een soort architect van dat lichaam. Alle organen worden in hun vorm gehouden door de stromen en bewegingen van het etherische lichaam. Het fysieke hart is gebaseerd op een etherisch hart, het fysieke brein als een etherbrein,… Het etherische lichaam is op dezelfde manier gestructureerd als het fysieke lichaam, alleen ingewikkelder, en daar is alles zoals een levendig door elkaar heen vloeien, waar er in het fysieke lichaam afzonderlijke delen zijn. De mens heeft dit etherische lichaam gemeenschappelijk met het plantaardige, zoals hij het fysieke lichaam gemeenschappelijk heeft met het minerale. Alles wat leeft heeft een etherisch lichaam. Rudolf Steiner, Wetenschap van de geheimen van de ziel, p. 56 en 57

Inlichtingen, kostprijs en inschrijvingen
Vooraf inschrijven: ten laatste vrijdag 21 oktober
Zaterdag 22 oktober van 19h tot 20h30
Na de voordracht kan er bij een drankje bijgepraat worden
Voordracht kost: € 15,-
Je kan ook het gewenste bedrag overschrijven op rekeningnr.: BE62 0682 1415 0361

Gelieve vooraf in te schrijven 
Meer info bij Philippe Gits, Tel.: 0473 41 68 41, mail info@yogaschool.be

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x