De yogalessen

Iedereen is welkom bij de lessen, zowel jong en oud, absolute beginners als kenners, lenig of niet. De eerste les is gratis, kom dus zeker eens af om de mogelijkheden te ontdekken. Bepaalde lessen en cursussen richten zich voor een specifieke doelgroep, kijk na of dit bij je wensen en verwachtingen past.

Algemeen gezien hebben de oefeningen een verzamelende en dus rustgevende werking, je voelt je meer energetisch, lichter, mentaal helderder en het lichaam met de organen, het zenuwstelsel en de wervelkolom worden versterkt. Iedere oefening, beweging spreekt een specifieke lichamelijke vaardigheid aan en ontwikkelt ook een specifieke kwaliteit van bewustzijn. Het bewustzijn met haar denkkracht, fijnere gevoelens of gewaarwordingen en de wilskracht met haar motivatie en beslissingsmogelijkheden. Dit komt omdat de oefeningen niet gewoon lichamelijke oefeningen zijn, het zijn oefeningen waar een specifiek idee, een specifieke fijnere gewaarwording in leeft. We onderzoeken aan de hand van de oefening deze meer universele wijsheid die in de oefening verborgen leeft, deze willen we leren kennen en in de oefening tot uitdrukking brengen.

Thema's die in een les aan kunnen komen zijn heel divers. Zo kunnen we onze blik richtingen naar een bepaald lichaamsdeel (het ontspannen van de schoudergordel, het actief oprichten uit het midden en de stabiliteit ter hoogte van het bekken), de toenemende wilskracht of spankracht, het doorzettingsvermogen, de overgave, het onderzoeken van ritme en haar betekenis (in de oefeningen), de vrije ademhaling, de gevoelens, het waarnemend denken,...  

Door niet alleen de oefening fysisch uit te voeren maar door ook de mentale vermogens met de heldere en vrij ter beschikking staande waarneming aan te spreken ontwikkel je een grotere harmonie. Dit werkt versterkend en opbouwend. 

Oprichten, actief strekken vanuit het midden

Door de armen te openen ervaar je beter het midden

De hoofd knie - pascimottanasa

Jezelf overwinnen door verder te strekken

De inzet behouden versterkt de uithoudingskracht

De hoofd knie vereist een actieve en heel wilskrachtige inzet. Deze inzet versterkt de wervelkolom, stimuleert de nieren en heeft een gunstige (lees rustgevende maar ook versterkende) uitwerking op het zenuwstelsel. De persoonlijkheid wordt sterker omdat je niet alleen in de spanningen kan blijven maar ook omdat je in de spanningen een rust kan ontwikkelen.

Verder ontwikkelen er zich heel belangrijke inzichten. Aan de hand van deze kunstzinnige oefening leer je het onderscheid kennen tussen dwang, spanning aan de ene kant en een vreugdevolle eigen gekozen wilsinzet aan de andere kant. Je kan je wil inzetten zonder dat dit dwangmatig hoeft te zijn. Hoe beter je dit kan doen bij deze oefening hoe beter dit lukt in het dagelijkse leven of in werkverband.


 

Website by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x