De yogalessen

De yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk, zowel voor jong, oud, beginner als gevorderd tenzij het uitdrukkelijk anders vermeld is.

Meestal wordt de yoga gezien als een middel om je te ontspannen en dus om je goed te voelen en om je energiepeil te vergroten. In mindere mate wordt de yoga in relatie gebracht als een bewust rond specifieke thema's werken. Toch bieden de yogaoefeningen een goede gelegenheid om het bewustzijn bewust aan te spreken. Het bewustzijn staat voor het denken, de gevoelens of de fijnere gewaarwordingen en de wilskracht. Thema's die aan bod kunnen komen zijn een specifieke beweging, een lichaamsdeel, spankracht, doorzetting, de ademhaling, de gevoelens, het waarnemend denken,...

Aan de hand van een yogaoefening leer je het gekozen thema niet alleen beter kennen, er ontstaan totaal nieuwe ervaringen en je kan dit thema langzaam tot uitdrukking brengen tijdens de oefening. Bij het oefenen staat dus niet zozeer het lichaam centraal maar een specifiek idee of een thema dat je aan de hand van een oefening onderzoekt, leert kennen, in ervaring brengt en na verloop van tijd in de oefening levendig tot uitdrukking brengt. Deze werkwijze zorgt voor een algemene persoonlijke versterking.

De mentale kracht om een thema centraal te plaatsen betekent dat je meer in staat bent om je bewustzijn zelfstandig te sturen en door deze bewustere sturing kunnen de levenskrachten hun opbouwend werking verrichten.

Oprichten, actief strekken vanuit het midden

Door de armen te openen ervaar je beter het midden

De hoofd knie - pascimottanasa

Jezelf overwinnen door verder te strekken

De inzet behouden versterkt de uithoudingskracht

De hoofd knie vereist een actieve en heel wilskrachtige inzet. Aan de hand van deze oefening leer je bijvoorbeeld het onderscheid kennen tussen dwang, spanning en een vreugdevolle eigen gekozen wilsinzet. De wil betekent niet dwang, spanning. Het actief en wilskrachtig een handeling uitvoeren brengt vreugde en een verbinding met zich mee.


 

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x