De spiritualiteit

Tegenwoordig zijn meer mensen dan vroeger, tot zelfs nog maar enkele jaren geleden, op zoek spiritualiteit. Men zoekt een invulling in het leven of zoeken via de spiritualiteit antwoorden op belangrijke levensvragen.

De yoga heeft van oorsprong een een verbinding met spiritualiteit. Het woord yoga betekent trouwens juk en dit juk staat symbool voor een verbinding tussen geest en aarde. Belangrijk is vooral de omgang met de spiritualiteit en je kan deze omgang heel concreet nemen. Net zoals je een leervak als pakweg wiskunde of aardrijkskunde concreet en klaar bestudeert. 

De yogaoefeningen zijn dus klare en heel concrete oefeningen. Toch leeft er in iedere oefening een diepere, fijnere of grotere betekenis. Een betekenis dat gelijktijdig de fijnere krachten maar ook de praktische sociale omgang onder elkaar aanspreekt. Men bestudeert de oefeningen bewust en daardoor heel concreet. Je benadert de oefening vanuit een waarneming en inhoudelijk vanuit je denken waardoor je langzaam aan een fijnere en meer lichtere kracht in je gemoed begint te ontdekken. Er ontstaat een lichtere en vrijere omgang tegenover het lichaam. Gelijktijdig kom je beter in verbinding met het lichaam en met de omgeving (de medemensen maar ook met de natuur).  Je voelt een grotere dankbaarheid tegenover de medemensen en je ontdekt nieuwe opgaven in je leven.

Algemeen gezien kunnen we zeggen dat het bewustzijn of nog concreter uitgedrukt dat het denken de oefening stuurt en begeleidt en de gedachte in de oefening tot uitdrukking komt. De oefeningen worden niet uit emoties uitgevoerd noch uit een specifieke energie maar uit een klare gedachte die de oefening begeleid en in de oefening tot uitdrukking komt.


Website by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x