De gezondheid

Het bewuster praktisch uitvoeren van de vele yogaoefeningen hebben een intensieve uitwerking op de algemene gezondheid. Dit komt niet alleen omdat je fysisch beweegt, maar vooral omdat je bewuster met het lichaam en de bewegingen omgaat. Het bewuster omgaan met deze esthetische oefenwijze stimuleert maar harmoniseert de organen, de ademhaling en het ganse spiersysteem. Er ontstaat een algehele lichamelijke versterking. .

De grootste en meer  diepgaande werking bij het oefenen ontstaat vooral omdat je bewuster omgaat met de oefeningen, deze brengt een grote psychische versterking.

Deze bewustere omgang met het lichaam activeert de fijnere energiƫn of de levenskrachten, in het Sanskriet heet dit prana. Het actiever observeren en bewuster omgaan met het denken maar ook bewuster omgaan met de gevoelens en de handelingskracht zorgt voor een algemene opbouw van de levenskrachten. Je voelt je fitter, krachtiger en je kan gemakkelijker beslissingen nemen. Hoe dan ook verzorgen deze energiƫn het zenuwstelsel maar ook de organen.

Website by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x